CUPCAKES

 
Att baka cupcakes är så himla kreativt och roligt. De går att variera i all oändlighet och bara fantasin kan sätta gränserna. När cupcakesen ovan tillverkades plockade jag helt enkelt på mig olika typer av lösviktsgodis i butiken till dekoration för att  alla skulle bli orginella. Även frostingen går att göra i alla sorters smaker och färger. Behåll den vit, färga med karamellfärg eller blanda med smält choklad.
 
Ingredienser
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjölk
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Skal och saft av 1 citron
 
Cream cheese frosting
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk färskpressad citronsaft
100 g philadelfphiaost
karamellfärg
valfritt strössel eller godis
 

Gör såhär:

 

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten. Blanda i rivet skal och saft av en citron. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna. Rör smör, florsocker, vaniljsocker, citronsaft och philadelphiaost krämigt. Dela upp frostingen och färga den i olika färger med karamellfärg eller behåll den vit. Bred frostingen på cupcakesen och garnera med strössel eller godis.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0