MACARONS DE FRAMBOISE (hallonmakroner)

 
Oj vad det ekar tomt härinne. Även om jag bakar som en tok finns inte alltid tiden att dokumentera. Men här kommer mina och min bästa syster Emmas senaste verk som producerades i helgen när jag hälsade på henne i Kalmar. Hallonmakroner närmare bestämt. Då mina två tidigare makronförsök resulterat i spruckna och söndersmulade marängbottnar blev det tredje gången gillt, och vi klarade det! De blev otroligt goda och söta. Smaksättning kan ni variera i all oändlighet. De fina fotografierna står Emma för. Inte varje dag man har lyxen att ha en fotoassistent vid sin sida.
 
 
Hallonmakroner
Ingredienser:
3 1/3 dl florsocker
2 dl mandelmjöl
3 stycken ägg
en nypa salt
1/2 dl strösocker
karamellfärg efter tycke
 
Gör såhär:
Mixa ihop florsocker och mandelmjöl.
 
Dela äggvitorna från gulorna. Häll vitorna i en rostfri eller glasskål.
 
Tillsätt salt och vispa med elvisp tills det bildas styva toppar.
 
Vispa på medelhastighet och tillsätt samtidigt strösockret, en tesked i taget. Blandningen ska bli tjock, vit och blank. Tillsätt sedan karamellfärg tills du får den önskade färgen. Vänd försiktigt ner mandel- och florsockermixen och rör om tills smeten blir jämn och slät.
 
Fyll en spritspåse och spritsa ut smeten på en makronsilikonmatta eller en vanlig plåt med bakplåtspapper till bottnar, cirka 5 cm i diameter.
 
Låt makronsen vila på plåten i 60 minuter så ytan stelnar. Sedan skjuts in i ugnen i 12 minuter i 160 grader. Ta ut de ur ugnen och låt svalna.
 
Dags att blanda ihop smörkrämen.
 
Smörkräm
100 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
hallonsylt efter smak
 
Gör såhär:
Mixa ihop alla ingredienser enklast med en elvisp.
 
Ta bort de avsvalnade makronsen från plåten. Fyll en spritspåse med smörkrämen och spritsa på varannan botten.
 
Sätt ihop de två och två. Låt vila i kylen tills de ska avnjutas och volia! Du har producerat ett av de mest franska av de franska bakverken.
 
 

Kommentarer
Postat av: Alf

Åh vad fina och goda dom ser ut! Lyxigt att ha egen fotoassistent under bakandet... :-)

2014-02-03 @ 03:26:17
Postat av: Kajsa

De ser jättetjusiga ut!

2014-02-07 @ 13:51:17 // URL: http://www.kobranhuggertill.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0