CHOKLADMOUSSE MED KLADDKAKA OCH HALLON

 
 
Efter fyra dagar legande i sängen med en brutal förkylning kliade det i bakfingrarna. Så efter ett tags googlande efter den minst krävande desserten fick det bli världens enklaste chokladmousse. Gårdagens kladdkaka tillsammans med hallon fick bli dekor. Chokladmoussen räcker till fyra personer!
 
Ingredienser:
Chokladmousse
100 g choklad
3 ägg
3 dl vispgrädde
Kladdkaka
150 g smör eller margarin
3 dl socker
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
2 stycken ägg
2 dl vetemjöl
 
 
Gör såhär:
Chokladmousse: Smält mörk choklad i vattenbad. Skilj äggulorna från vitorna. Det gör du enklast genom att låta äggvitan rinna mellan fingrarna, kvar i handen blir gulan, hel och fin. Hälften av äggvitan ska användas, vispa den hårt. Du ska kunna vända upp och ner på skålen utan att vitan rinner ut, då är den färdig. Vispa grädden hårt. Vispa gulorna och rör ner dem i den smälta chokladen. Rör ner chokladblandningen i den vispade grädden. Vänd till sist ner den vispade äggvitan. Ställ din chokladmousse kallt någon timme innan efterrätten ska serveras.
Kladdkaka: Sätt ugnen på 175 grader. Smält matfettet i en kastrull som rymmer ca 2 liter. Ta kastrullen från värmen. Rör ner socker, kakao och vaniljsocker i det smälta matfettet. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning. Rör till sist ner vetemjöl. Bred ut smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 20 minuter, inte längre, kakan ska vara lös i mitten. Låt kakan kallna och ställ den sedan i kylen ca 1 timme. Sikta eventuellt över lite florsocker strax innan kakan ska serveras.
 
Bon appétit!

Kommentarer
Postat av: emma

mums!!!

2013-11-09 @ 09:10:37 // URL: http://ohsweetheart.blogg.se
Postat av: Coquina

Usch, jobbigt med förkylning men moussen ser verkligen god ut :) Du vet väl att jag har en ny matbild-tävling på min matblogg? Så skynda dig in och tävla om produkter värda över 1000 kr om du inte redan gjort det :)

2013-11-11 @ 00:25:22 // URL: http://www.coquina.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0