CUPCAKESKALAS!





Ingredienser:
75 gram smör
1/2 tsk vaniljpulver
1 dl hett vatten
1 1/2 dl mjölk
1 stort ägg, lätt uppvispat
3 dl mjöl
1 dl kakao
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
2 1/2 dl socker
Frosting:
300 g cream cheese, rumstempererad
300 g mjölkchoklad
Värm ugnen till 175 C. Sätt 12 stycken muffinsformar i en muffinsplåt. Smält smöret, tillsätt vaniljpulver, vatten, mjölk och det uppvispade ägget. Sikta ned mjöl, kakao, bikarbonat, bakpulver och socker i en stor skål. Häll i alla flytande ingredienser i skålen med de torra och vispa till en slät smet. Fördela jämnt mellan muffinsformarna, men fyll dem inte mer än 2/3 fulla. Grädda 17-20 minuter eller tills en provsticka är torr. Låt svalna på galler.
Smält chokladen till frostingen över vattenbad eller i mikrovågsugn. Låt svalna till rumstemperatur. Vispa cream cheese krämigt, tillsätt chokladen och vispa till en slät kräm. Bred på frostingen på avsvalnade cupcakes. Klart!
Saltkaramellcupcakes
Ingredienser:
300 g vit choklad
200 g smör
2,5 dl mjölk
165 g brunt socker
2 teskedar vaniljpulver eller vaniljsocker
2 ägg
275 g vetemjöl
1 tsk bakpulver
Frosting:
5 dl dulce de leche
225 g smör
Gör såhär:
Smält den vita chokladen tillsammans med smöret, antingen i mikron eller i vattenbad på spisen. Blanda ner det bruna sockret följt av mjölken, vaniljen, äggen och till sist mjölet blandat med bakpulver. Fördela smeten i 19 muffinsformar och baka i ugnen i 160 grader tills en potatissticka eller kniv kommer ut ren ur muffinsen. Låt svalna.
Blanda dulce de leche med smör i matberedare eller med elvisp. Blanda i cirka fem minuter tills frostingen är fluffig och len. Spritsa ut på de avsvalnade muffinsarna, strö över lite flingsalt och garnera med lite extra dulce de leche. Hugg in!
åhh nu vet jag vad jag önskar mig när jag fyller år! :D
Åh vad gott det ser ut Sara! Du trollar fram riktiga konstverk du. Chokladcupcakesen med mjölkchokladfrosting ser väldigt fina och smaskiga ut! Hoppas Lova och hennes släkt blev nöjda... :-)