HALLON & RABARBERPAJ


Bästa torsdagskvällstidsfördriv är ju att baka såklart. Det här receptet på hallon & rabarberpaj går att variera i all oändlighet. Hallon och rabarber kan lika gärna vara äpplen strödda med kanel eller varför inte blåbär. Utöver det är receptet så lätt att jag nu har lärt mig det helt utantill. Otroligt knäckig och god.
 
Hallon och rabarberpaj
Ingredienser:
225 g hallon
500 g rabarber
150 g smör
2 dl vetemjöl
2 dl havregryn
2 dl strösocker
1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1/5 dl visp- eller matlagningsgrädde
1/5 dl ljus sirap
 
Gör såhär:
Lägg hallonen och tärnad rabarber i en smörad ungsfastform. Smält smöret och rör ner det i de övriga ingredienserna. Fördela smeten över frukten och bären. In i ugnen på 175 grader i cirka 30 minuter. Voila!
 
I helgen kan ni vänta er ett inlägg om mina favoritbakbloggar, så håll er uppdaterade!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0