KLADDIG BROWNIE MED MJÖLKCHOKLADGLASYR

 
Det verkar inte spela någon roll hur många gånger man bakar efter det här receptet, varje gång ter sig brownien och glasyren olika, men gott blir det alltid! Det viktigaste är att se till att kakan inte står inne för länge i ugnen, den är godast när den är riktigt saftig och kladdiga! Bäst resultat får du av att låta den stå i kylen i minst ett dygn innan servering, om du klarar av att hålla händerna borta såklart!
 
Kladdig brownie med mjölkchokladglasyr
 
Ingredienser:
200 g  smör
4 dl  strösocker
3 dl  kakao
1 tsk  vaniljsocker
2 tsk torkat pulverkaffe
1 tsk  bakpulver
3 dl  vetemjöl
4   ägg
Topping:
150 g mjölkchoklad i bitar + 25 g hackad choklad som garnityr
2 msk starkt kaffe
4 msk  kakao
1,5 dl  florsocker
100 g rumsvarmt smör
 
Gör såhär:
Smält smör och socker tillsammans i en kastrull. Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke. Häll ner smör- och sockerblandningen i de torra ingredienserna och vispa ihop. Tillsätt äggen och vispa till en jämn smet. Häll smeten i en form med bakplåtspapper (25 x 30 cm) eller i en rund form (cirka 28 cm i diameter). Grädda kakan mitt i ugnen på 150° i 20 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna i 30 minuter.

Smält chokladen till glasyren i ett vattenbad med kaffe och kakao. Vänd ner florsocker och smör i chokladen och blanda ihop till en jämn smet. Bred ut glasyren över den svala kakan och toppa med den hackade chokladen.

 

Baka och var beredd på världens bästa smaksensation!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0