CHOKLADBISKVIER, SING HALLELUJA!

 
 
Här kommer mitt allra bästa recept, chokladbiskvier. Dessa är så goda att alla kalas blir hundra gånger kalasigare och alla deppiga höstkvällar tusen gånger mysigare. Receptet kommer från Leila och är lite pillrigt, men så värt det.
 
Ingredienser:
bottnar:
250 g mandelmassa                
1,5 dl strösocker
2 stycken äggvitor 
smörkräm:
1 stycken äggvita
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
saften av en halv citron
250 g smör
125 g mörk kvalitétschoklad (70 %)
till doppning:             
150 g mörk kvalitetschoklad (70 %)                            
 
Gör så här:
Botten: Sätt ugnen på 180 grader. Riv mandelmassan och blanda samman ingredienserna till bottnarna. Spritsa ut 20 stycken rundlar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda biskvibottnarna tills det är gyllene i cirka 13 minuter.    
Smörkräm och doppning: Blanda äggvita, strösocker, vaniljsocker, salt och citronsaft i en ren rostfri bunke. Rör till sockret har löst upp sig. Vispa till maräng över ett vattenbad (i bunke över kokande vatten) till cirka 65 grader. Tag av bunken från värmen och vispa med elvisp tills marängen blivit helt kall. Klicka ner rumstempererat mjukt smör lite i taget och vispa krämen luftig i cirka 15 minuter. Smält chokladen och låt den svalna, rör ner den i krämen. Rör ner kallt espressokaffe. Bred krämen på undersidan av biskvierna med en palett eller slickepott. De ska bli toppiga. Låt stelna i kyl eller frys. Smält choklad till doppning i ett vattenbad. Doppa biskvierna så att smörkrämen täcks i choklad och låt dem stelna på ett bakplåtspapper. 
 

Voila!              


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0