LUSSEBULLAR





MINA FAVORITBAKBLOGGAR





Norska Manuela bakar allt mellan himmel och jord i hennes extremt pastelliga kök. Extremt bra steg för steg bilder för varje recept, och så ser ju allt så otroligt gott ut.






KAKSLOTTET


I lördags tog min fina vän Disa och jag bilen för att åka ut på road trip. Vi åkte till självaste kakslottet på Taxinge slott. Så himla fint. Där köpte vi fika som aldrig förr och satt och jämförde och njöt. Det vi gör bäst helt enkelt. Det var för övrigt här de spelade in Hela Sverige bakar. Tjoho på det!
HALLON & RABARBERPAJ



Bästa torsdagskvällstidsfördriv är ju att baka såklart. Det här receptet på hallon & rabarberpaj går att variera i all oändlighet. Hallon och rabarber kan lika gärna vara äpplen strödda med kanel eller varför inte blåbär. Utöver det är receptet så lätt att jag nu har lärt mig det helt utantill. Otroligt knäckig och god.
KLADDIG BROWNIE MED MJÖLKCHOKLADGLASYR





Smält chokladen till glasyren i ett vattenbad med kaffe och kakao. Vänd ner florsocker och smör i chokladen och blanda ihop till en jämn smet. Bred ut glasyren över den svala kakan och toppa med den hackade chokladen.
Baka och var beredd på världens bästa smaksensation!
CUPCAKESKALAS!





Ingredienser:
75 gram smör
1/2 tsk vaniljpulver
1 dl hett vatten
1 1/2 dl mjölk
1 stort ägg, lätt uppvispat
3 dl mjöl
1 dl kakao
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
2 1/2 dl socker
Frosting:
300 g cream cheese, rumstempererad
300 g mjölkchoklad
Värm ugnen till 175 C. Sätt 12 stycken muffinsformar i en muffinsplåt. Smält smöret, tillsätt vaniljpulver, vatten, mjölk och det uppvispade ägget. Sikta ned mjöl, kakao, bikarbonat, bakpulver och socker i en stor skål. Häll i alla flytande ingredienser i skålen med de torra och vispa till en slät smet. Fördela jämnt mellan muffinsformarna, men fyll dem inte mer än 2/3 fulla. Grädda 17-20 minuter eller tills en provsticka är torr. Låt svalna på galler.
Smält chokladen till frostingen över vattenbad eller i mikrovågsugn. Låt svalna till rumstemperatur. Vispa cream cheese krämigt, tillsätt chokladen och vispa till en slät kräm. Bred på frostingen på avsvalnade cupcakes. Klart!
Saltkaramellcupcakes
Ingredienser:
300 g vit choklad
200 g smör
2,5 dl mjölk
165 g brunt socker
2 teskedar vaniljpulver eller vaniljsocker
2 ägg
275 g vetemjöl
1 tsk bakpulver
Frosting:
5 dl dulce de leche
225 g smör
Gör såhär:
Smält den vita chokladen tillsammans med smöret, antingen i mikron eller i vattenbad på spisen. Blanda ner det bruna sockret följt av mjölken, vaniljen, äggen och till sist mjölet blandat med bakpulver. Fördela smeten i 19 muffinsformar och baka i ugnen i 160 grader tills en potatissticka eller kniv kommer ut ren ur muffinsen. Låt svalna.
Blanda dulce de leche med smör i matberedare eller med elvisp. Blanda i cirka fem minuter tills frostingen är fluffig och len. Spritsa ut på de avsvalnade muffinsarna, strö över lite flingsalt och garnera med lite extra dulce de leche. Hugg in!
CHOKLADMOUSSE MED KLADDKAKA OCH HALLON





Kladdkaka: Sätt ugnen på 175 grader. Smält matfettet i en kastrull som rymmer ca 2 liter. Ta kastrullen från värmen. Rör ner socker, kakao och vaniljsocker i det smälta matfettet. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning. Rör till sist ner vetemjöl. Bred ut smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 20 minuter, inte längre, kakan ska vara lös i mitten. Låt kakan kallna och ställ den sedan i kylen ca 1 timme. Sikta eventuellt över lite florsocker strax innan kakan ska serveras.
CUPCAKES








Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten. Blanda i rivet skal och saft av en citron. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna. Rör smör, florsocker, vaniljsocker, citronsaft och philadelphiaost krämigt. Dela upp frostingen och färga den i olika färger med karamellfärg eller behåll den vit. Bred frostingen på cupcakesen och garnera med strössel eller godis.